Osteopatia

Osteopatia on muun muassa tuki- ja liikuntaelinten kiputiloihin erikoistunut hoitomuoto. Hoidon tavoitteena on oireiden helpottamisen lisäksi löytää syyt niiden takana ja auttaa kehoa toimimaan paremmin kokonaisuutena. Hoidolla vaikutetaan kehon luontaiseen paranemiskykyyn.

Osteopaatti auttaa kehoa vapautumaan rajoitteista, löytää ja poistaa esteet kehosta sekä pyrkii saamaan kehon toimimaan tasapainossa. Kun vaivan syy poistuu, keho ryhtyy hoitamaan itse itseään. Osteopaatti on kehon rakenteen ja toiminnan asiantuntija.

Osteopatialla hoidetaan
muun muassa:

Menetelmiä

Osteopaatti käyttää aina tarpeen ja tilanteen mukaan parhaiten juuri siihen hetkeen soveltuvaa hoitomenetelmää. Näitä ovat muun muassa erilaiset nivel- ja selkärangan nikamien käsittelyt kuten manipulaatiot sekä lihas- ja faskiakäsittelyt. Hoito voi olla nivelten ja pehmytkudosten yleiskäsittelyä tai spesifiä, ongelmakeskeistä hoitoa.

Osteopaattinen hoito voi olla myös biodynaamista- kraniaalista osteopatiaa. Tämä on lempeä, hellä ja rauhoittava osteopatian muoto, jossa synkronisoidaan ja tasapainotetaan kehoa, sen rytmejä sekä hermostoa. Kehon epätasapainotilat, jännitys- ja kiputilat vaikuttavat muun muassa autonomiseen hermostoon.

Biodynaaminen- kraniaalinen osteopatia hoito sopii erityisen hyvin vaikeissa kiputiloissa, joissa moni muu perinteinen ja oirekeskeinen manuaalinen terapia on osoittautunut tehottomaksi.

Vastaanotolla

Osteopaatin vastaanotto aloitetaan haastattelulla, jossa oireet ja yleinen terveydentila kartoitetaan tarkasti. Haastattelun jälkeen osteopaatti tekee tarvittavat kliiniset ja palpatoriset eli käsin suoritettavat tutkimukset. Hoidon jälkeen mietimme yhdessä mahdollisuuksien mukaan toteutuvan hoitojakson.

Vastaanotolla kohtaan jokaisen asiakkaan arvostaen ihmistä yksilönä. Tarkastelen erityisesti lantiotasi ja selkärankaasi. Hoito tapahtuu kevyessä, mutta itsellesi sopivassa vaatetuksessa. Koulutetun ammattilaisen hoito on asiantuntevaa ja turvallista.

Bookkaa aikasi tästä

Tutustu myös akupunktioon